Zespl Szkl Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie k.Rzeszowa

Szkoła w rankingach

Kierunki kształcenia

Projekty i staże

Wojewódzki Konkurs Kulinarny '2015

6 listopada 2015r. w Zespole Szkół Spożywczych Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu odbył się finał wojewódzkiego konkursu organizowanego przez Agencję Rynku Rolnego w Rzeszowie, Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie oraz Zespól Szkół Spożywczych Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu.

Reprezentanci  ZSTW - Ewa Dziuba i Katarzyna Longosz uczennice kl. II technikum żywienia i usług gastronomicznych naszej szkoły, przygotowywały zakąskę z karpia, tj. „zraziki z porem i żurawiną w sosie pieprzowo- śmietanowym” oraz „danie główne z polędwicy wołowej – polędwica wołowa otulona tymiankiem i boczkiem w towarzystwie aromatycznego jabłka”.
Wykonane potrawy zyskały uznanie jury, które przyznało naszej drużynie drugie miejsce. Przegraliśmy nieznacznie z jarosławskim zespołem szkół, wygrywając jednocześnie z uczniami z ZSG Rzeszów.  Serdecznie gratulujemy.

 

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty