Uczniowie TŻiUG w Hotelu Zimowit ⃰⃰⃰⃰ ⃰⃰⃰ ⃰ w Rzeszowie
Restauracje, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom gości, kreują różnego rodzaju potrawy, które podkreślają naturalny smak oraz jakość stosowanych produktów. Uczniowie Zespołu Szkół Techniczno-Weterynaryjnych z kierunku: technik żywienia i usług gastronomicznych mogli się o tym przekonać na wycieczce do nowo-otwartej restauracji i zaplecza gastronomicznego hotelu Zimowit ⃰⃰⃰⃰ ⃰⃰⃰ ⃰ przy Al. Armii Krajowej w Rzeszowie.
Poznane techniki i metody konwekcyjno-parowe, souse-vide i confit młodzież będzie mogła stosować, przygotowując tradycyjne potrawy kuchni polskiej i kuchni innych narodów. Nowe techniki kulinarne pozwalają uzyskać niespotykaną dotąd teksturę, kruchość i soczystość potraw. Wycieczkę zorganizowała: mgr Marzena Borkowska