Zespl Szkl Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie k.Rzeszowa

Szkoła w rankingach

Kierunki kształcenia

Projekty i staże

Wycieczka przedmiotowa klasy II TŻiUG

W dniu 14.03.2014r. uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką nauczycielek p. mgr inż. Aleksandry Bieszczad – Ochał i mgr inż. Agaty Paśko, odbyli wycieczkę przedmiotową do hotelu „INES” w Sędziszowie Małopolskim oraz do cukierni „HANUSIA” w Wolicy Ługowej.

Z dużym zainteresowaniem przyglądali się jak wygląda praca w hotelu, zapoznali się z układem funkcjonalnym pomieszczeń, zwiedzili kuchnię hotelową, bar, salę restauracyjną, salę bankietową i pokoje hotelowe.
       W cukierni „HANUSIA” uczniowie mieli okazję uczestniczyć w procesie produkcyjnym m.in. wyrobów z ciasta francuskiego, zostali zapoznani z parkiem maszynowym w cukierni, a także obserwowali, jak wygląda praca dekoratora tortów. Na koniec właściciele cukierni przygotowali dla wszystkich słodką niespodziankę w postaci pysznych ciast i ciasteczek.
Składamy serdeczne podziękowania właścicielom zarówno hotelu „INES” jak i cukierni „HANUSIA” za bardzo miłe przyjęcie.

Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty