Konkurs pt. "W krainie dyni"
W krainie dyni pod takim hasłem 23.10.2013r. odbył się Konkurs Kulinarny w Zespole Szkół Techniczno- Weterynaryjnych w Trzcianie. W duchu zdrowej rywalizacji i zasad Fair Play młodzież z kierunku TŻiUG i TŻiGD walczyła o puchar prezesa Podkarpackiego Centrum Handlowego Agrohurt S.A. w Rzeszowie.
Uczniowie zaskoczyli Jury pomysłowością tworzenia nowych smaków i zapachów jak również doborem składników do potraw z wykorzystaniem dyni. Po długiej naradzie Jury w składzie : mgr inż. Adam Dziedzic – przewodniczący Jury, prezes PCH Agrohurt w Rzeszowie, mgr inż. Jolanta Halat – kierownik zespołu przedmiotów zawodowych i mgr Barbara Binduga – ekspert estetyczny, wyłoniło laureatów.
Potrawa, która przyniosła zwycięstwo uczennicom Justynie Słowik i Izabeli Kłęczek z kl.III TŻiGD to placki dyniowo – serowe z nutą pomarańczy.
II miejsce - Magdalena Nguyen Van i Magdalena Masłowska z kl I TŻiUG
III miejsce – Edyta Rak i Łukasz Piątek z kl II TŻiUG
IV miejsce – Magdalena Krzanowska i Sylwia Grochala z II kl TŻiUG
V miejsce – Klaudia Składanowska i Monika Majkowska z II kl TŻiUG
Dania, których głównym składnikiem była dynia pozostaną na długo w naszej pamięci.
Konkurs przygotowały: mgr inż. Marzena Borkowska i mgr inż. Aleksandra Bieszczad-Ochał.
Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ