Uczniowie ZSTW prezentują umiejętności gastronomiczne
14 listopada br. uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego pod okiem nauczycieli mgr inż. Marzeny Borkowskiej i mgr inż. Agaty Paśko wzięli udział w obsłudze V Podkarpackiej Konferencji Rolnictwa Ekologicznego, zorganizowanej przez Związek Stowarzyszeń Podkarpackiej Izby Rolnictwa Ekologicznego z siedzibą w Świlczy. Konferencja odbywała się w Gminnym Centrum Kultury w Trzcianie.
Na tą okazję zostały przygotowane zakąski na bazie surowców ekologicznych, które cieszyły się ogromnym powodzeniem wśród uczestników konferencji. Nasi uczniowie wykazali się wiedzą i umiejętnościami zarówno w sporządzaniu zakąsek, prezentacji ich na „szwedzkim stole” oraz w zakresie obsługi gości. Profesjonalizm uczniów został zauważony i doceniony przez organizatorów.
Agata Paśko