Zespl Szkl Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie k.Rzeszowa

Szkoła w rankingach

Kierunki kształcenia

Projekty i staże

 

Konkurs kulinarny pod hasłem: "Najlepszy chleb domowego wypieku"

W dniu 14. listopada 2023 r. uczniowie kształcący się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych doskonalili warsztat kulinarny wypiekając swój autorski chleb.

W szkolnej pracowni gastronomicznej unosił się wyjątkowy zapach różnorodnego pieczywa sporządzanego przez młodych pasjonatów sztuki kulinarnej. Komisja konkursowa dokonała oceny wypieków, na podstawie której wyłoniono zwycięzców.
 
Wyniki konkursu przedstawiają się  następująco:
 
- I miejsce zajął  Kordian Kwolek- uczeń klasy I TŻiUG, który przygotował chlebek bananowo- jagodowy o oryginalnej nazwie ,,Plan B’’;
 
- na drugim miejscu uplasowała się uczennica klasy III TŻiUG-  Anastasiia Duliba, sporządzając orkiszowy chleb pełnoziarnisty;
 
- III miejsce zaś zajęła  Emilia Melnyczek- uczennica klasy III TŻiUG, która wypiekła delikatny chleb maślankowy.

 
Zwycięzcy konkursu otrzymali atrakcyjne nagrody w postaci drobnego sprzętu kuchennego,  ufundowane przez Szkolną Radę Rodziców.
 
Dziękujemy wszystkim uczestnikom.

Kinga Szeliga

Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ

Organ prowadzący

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Wirtualny spacer

Na skróty