Kierunki kształcenia

Projekty i staże

Zajęcia praktyczne uczniów klasy I Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych

Uczniowie klasy I TŻiUG rozpoczynając zajęcia z przedmiotu pracownia gastronomiczna, zapoznali się z przepisami BHP obowiązującymi na stanowisku pracy. Po realizacji początkowych- teoretycznych bloków tematycznych z wielkim zapałem i zaangażowaniem młodzież uczestniczyła w zajęciach praktycznych.

Uczniowie sporządzali dotychczas masła smakowe, pasty ziołowe. Natomiast po zapoznaniu się z zasadami obróbki wstępnej oraz cieplej warzyw, młodzież przyrządzała bogate w składniki odżywcze surówki oraz szereg ciekawych potraw, w których królowały właśnie warzywa. Zapraszamy do obejrzenia dołączonej dokumentacji fotograficznej z zajęć

Kinga Szeliga

Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ

Wybierz język

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Dziennik elektroniczny

Na skróty

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wirtualny spacer