„SAŁATKA NA MEDAL” – KONKURS GASTRONOMICZNY DLA GIMNAZJALISTÓW
W czwartek 18 stycznia 2018 r., w Zespole Szkół Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie odbył się Konkurs Gastronomiczny dla Gimnazjalistów z gminy Świlcza pod hasłem „Sałatka na medal”.
Do zmagań konkursowych zakwalifikowało się dziesięć zespołów z gimnazjów: Trzciany, Bratkowic, Świlczy i Rudnej Wielkiej. Zadaniem uczestników było w czasie 60 min. przyrządzenie sałatki, zaprezentowanie ciekawego pomysłu na ułożenie „talerza” oraz przedstawienie jury oceniającemu, walorów zdrowotnych i odżywczych wykorzystanych składników. Przygotowane sałatki były bardzo oryginalne i ciekawie podane.
Zwycięzcami konkursu zostali:
I miejsce - Gabriela Fura i Gabriela Mendelewska,
II miejsce - Julia Piętowska i Marcelina Cisek,
III miejsce - Julia Cach i Anna Tęcza,
Wyróżnienie - Martyna Gul i Daria Janda.
Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymali cenne nagrody ufundowane przez sponsorów:
PCH „AGROHURT” S.A w Rzeszowie, Zakład Produkcyjno-Handlowy „Tadeusz Kozubal” z Mrowli oraz pana Adama Dziedzica.
Uczestnikom gratulujemy a nauczycielom oraz opiekunom dziękujemy za wkład pracy i duże zaangażowanie.
Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ