Konkurs kulinarny pod hasłem: "Najlepszy chleb domowego wypieku"
W dniu 14. listopada 2023 r. uczniowie kształcący się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych doskonalili warsztat kulinarny wypiekając swój autorski chleb.
W szkolnej pracowni gastronomicznej unosił się wyjątkowy zapach różnorodnego pieczywa sporządzanego przez młodych pasjonatów sztuki kulinarnej. Komisja konkursowa dokonała oceny wypieków, na podstawie której wyłoniono zwycięzców.
Wyniki konkursu przedstawiają się następująco:
- I miejsce zajął Kordian Kwolek- uczeń klasy I TŻiUG, który przygotował chlebek bananowo- jagodowy o oryginalnej nazwie ,,Plan B’’;
- na drugim miejscu uplasowała się uczennica klasy III TŻiUG- Anastasiia Duliba, sporządzając orkiszowy chleb pełnoziarnisty;
- III miejsce zaś zajęła Emilia Melnyczek- uczennica klasy III TŻiUG, która wypiekła delikatny chleb maślankowy.
Zwycięzcy konkursu otrzymali atrakcyjne nagrody w postaci drobnego sprzętu kuchennego, ufundowane przez Szkolną Radę Rodziców.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom.
Kinga Szeliga
Zobacz więcej zdjęć - TUTAJ